Tuesday, December 30, 2014

Hati pecah

Sekian lama. Aku rasa hari ini aku harus meluahkan di sini. Sebab? aku anak tunggal tapi ada ramai abang, kakak dan adik. Walaupun hanya berpangkat sepupu tapi kami rapat bagaikan adik beradik.

Ahad lepas (28 Disember 2014), kami dikejutkan berita salah seorang abang dikejarkan ke PPUM. Strok untuk kali ketiga. Cut it short, Neurologist cakap brain bleed. brain not functioning anymore. bergegas kami sekeluarga ke PPUM.

Aku? Seperti biasa menangis. Abang aku yang seorang ini baik sangat pekertinya. Dia yang jaga aku di saat aku perangai "cantik" sangat satu ketika dahulu. Dia yang pantau aku. Routine aku akan lapor diri dulu pada dia baru aku merayap ke tempat lain.

Semalam lepas kerja bergegas ke PPUM. Nangis lagi.

Daripada semalam reading pulse dan blood pressure makin menurun. Pagi tadi blood pressure langsung tak boleh dibaca. Update terbaru jam 12.49 tengahari baru ada bacaan 43/33. Naik sikit.

Aku tak tau nak rasa macam mana dah ni. Nangis ..doa..nangis..doa..

Ya Allah, Kau berikanlah yang terbaik untuk abangku yang seorang itu. Permudahkanlah segalanya untuk dia. Kau ampunilah segala dosa dosanya. Kau jauhilah dia daripada api neraka.

Jika bersama kami sekarang adalah yang terbaik untuk dia, kau sedarkanlah dia. Tetapi jika kembali padaMu adalah yang terbaik, kau mudahkanlah pemergiannya Ya Allah.

Hanya padaMu sahaja kami berserah.

Amin

Whatever best for this man

Wednesday, September 4, 2013

Maksud Tidak Sibuk



Tidak sibuk bukan bermakna kau boleh mengaruk tak tentu hala kenapa bagaimana di mana dan apa sebab aku tidak alert dengan talifon yang satu itu. 

Tidak sibuk bermaksud aku boleh berbicara dengan kau jika ada perkara yang ingin kau sampaikan tanpa ada perbuatan yang dinamakan membebel panjang lebar kenapa aku perlu mengangkat talifon yang satu itu.

Dengan automatik aku jadi sibuk.





Faham?

Tuesday, August 27, 2013

Sabar

Sabar adalah perkataan yang amat besar pada aku. susah nak buat tapi kau kena juga buat.

Kadang kadang tahap kesabaran kita bergantung on how others treat us. Tapi akan terkeluar pula statement, kenape perlu tunggu orang lain untuk kau sabar. Mungkin sejarah kita dan dia adalah kita dah banyak bersabar dengan dia.

Dan sekarang memang nampak jelas yang kita pulak yang tidak mahu bersabar dengan dia. Dan jelas skali akhirnya jatuh hukum kita juga yang salah.

Adil?

Ini life dowh

Monday, March 4, 2013

Great Guy He Is





He's always been a helpful colleague and a mentor. And how I wish he can attend this Saturday event. *sigh

Happy Birthday Love


Monday, October 22, 2012

Baby sitter

Minggu ni aku jadi baby sitter. Nak tengok kanak kanak nye...?


Thursday, May 31, 2012

hallo people

Blog ni bukannya bukannya dah bersawang dah..kalau ini adalah rumah betul siap dh ade makhluk halus menumpang dah sebab sunyi sangat. Aku bukannye ape..aku busy di twiiter. Kalau nak bace pasal aku..tweethandle aku is @diella15 . wah diella kau bajet kau retis ramai orang bace blog and terus nak follow kau? tiadalah maknanya weh.

Sekarang aku nak backing diri aku apsal lame aku tak update blog selain daripada aku lebih galak bermastautin di Twitter. Sebabnya adalah seperti berikut:

1) aku dah malas nak tangkap gambar. sebab pada aku apalah maknanya blog tidak bergambar kan. dah lah ayat2 dalam blog aku ni bukannye sedap pon untuk korang bace. bukannye macam blog yayang aku tu. walaupun entri pendek tapi cam pandai lah die susun ayat. mungkin sebab die teacher

2) Aku busy kesana kemari teman kan orang appointment insuran bagai. So kalau sesiapa belum ada insuran tapi berminat nak mengetahui lebih lanjut pasal Prudential BSN insuran ni, sila email aku kat gorgeousangel[dot]d[at]gmail[dot]com. Taknak amik pun takpe. menambahkan pengetahuan pasal insuran tak salah kan sebab aku faham mentaliti orang melayu ni, dah terkena baru nak beringat. sebab ade yang dah terkena masuk hospital berkali kali pun still tak nak ambik insuran jugak

3) aku dah tak tau apa nak cerita dalam blog aku ni. dulu aku rase macam blog ni macam diari aku so ape aku nak cerita, ape aku nak membebel aku akan blog kan. tapi sekarang aku rasa macam aku kena menjaga sensitiviti sesetengah pihak dan macam aku rasa life aku tak menarik sangat pun untuk diblog kan.

4) selain daripada malas tangkap gambar, aku juga malas nak transfer dan upload gambar. kene plak dengan sifat pelupa yang makin menular dalam diri lagilah membuatkan aku malas. Faktor usia mungkin

tu je lah aku punye self defense. ahahahahha. perlu ke defense diri sendiri as if macam ade orang baca kan. wahahha feeling sangat nok. tapi sekarang aku rasa macam aku nak blogging balik sesikit lah. sebab pendam banyak sangat pun tak boleh sangat ye tak. gila nanti jadinya. so long peeps